Fjellsandaler og tursandaler - luftig, lett og trendy

Lenge var den selve symbolet på bondetrampen, men nå opplever sandalen en oppreisning i tur- og fritidsmiljøet. Dette skotøyet som allerede ble brukt av romerne har fått nye navn som fjellsandal og tursandal for utendørs aktiviteter.
Så snart temperaturene tillater det, er fjellsandaler det riktige skotøyet for mange aktiviteter og bruksområder.

Fjellsandaler - former og varianter

  • Den robuste formen på sandalen er nesten som en lukket sko som har luftehull kun på siden og bak på foten. I tillegg har man ofte også en beskyttende tåhette og en tykk og dempende såle med sklisikker profil, på lik linje med vanlige tur- eller løpesko. De egner seg også til bruk gjennom steinete og ujevnt terreng, siden foten sitter godt i skoen.
  • Modellen med tverrgående remmer og borrelås, ofte kalt tursandaler, gir foten mer frihet. Med profilerte såler egner også tursandaler seg til lange spaserturer. Men her bør underlaget være mindre fjellpreget. Lett i vekt og tar lite plass ved pakking - tursandalen passer perfekt som ekstra skotøy når man er på reise.
  • Den enkleste formen er tåsandalen med en skrå rem som feste - mer kjent under navnet flip flops. Bare tre på foten og gå ned til stranden eller bassenget - det er tanken bak denne sandaltypen. Den var da også opprinnelig tenkt som en ren badesko. Så det å gå lengre strekninger er på grunn av mindre fotfeste og en ikke så tykk såle ikke blant styrkene til denne typen sandal.

Felles egenskaper for alle fjellsandaler

Det som nesten alle sandaler har til felles er at de tåler vann. Logisk nok, alt som er laget for hav, sommer, sol og strand, bør holde stand i det våte elementet. De mest kjente merkene for fjell- og tursandaler er Teva, Keen og Reef, men også mindre merker som Ecco eller Sanuk blir mer og mer populære. Noen produsenter har utviklet spesielle modeller for vannidretter som seiling eller aktiviteter som juving.

€ 5 straks
For din neste bestilling
Nei takk.

Vær oppmerksom på at vi bruker informasjonskapsler for å forbedre bruken av dette nettstedet. Hvis du surfer videre på siden, godtar du bruken av informasjonskapsler.