Løpejakker for enhver årstid

Når en løper skal forberede vintersesongen er en løpejakke del av den nødvendige grunnutstyret - på samme måte som når man trener sommerlige terrengøkter! Uansett om du jogger eller driver terrengløping: overkroppen får optimal beskyttelse, løpingen blir tydelig mer avslappet. Så med riktige løpeklær er rufsete vær ikke noe unnskyldning lenger! I tillegg til utseende og design er også løpejakkens funksjonaliteter en viktig faktor.

De viktigste funksjonene til en løpejakke

Den skal holde overkroppen tørr og beskytte deg mot vinden. Her har løpejakker mye til felles med vindstopper-jakker og regnjakker. Men valget av riktige løpeklær er klart en fordel, på lik linje med løpesko - det er da heller ingen som setter i gang å løpe med utslitte joggesko! De store produsentene har mye erfaring med løpeidretten og utvikler nye produkter i tett samarbeid med toppidrettsutøvere. Derfor utmerker løpejakker fra Dynafit, Inov-8, Salomon, Adidas og Pearl Izumi seg med et konsekvent og helt gjennomført design. Hvert minste detalj oppfyller en funksjon og har en hensikt.

Beskytter mot vind, vær og nedkjøling av overkroppen

En god løpejakke utmerker seg med en hensiktsmessig materialblanding. Spesielt de mest ømfintlige stedene på kroppen beskyttes mot vind, kulde og yr. Varme og damp kan unnvike via materialet og hensiktsmessig plasserte ventilasjonsåpninger. Løpetrøyer og løpejakker er derfor utstyrt med lufting, er laget av et vindtett materiale og er vannavvisende. Et pålitelig pustende materiale er også viktig, så modeller med membran har her blitt standard.

Et effektivt flerlagssystem for jogging og terrengløping

Lag-på-lag prinsippet er like obligatorisk ved jogging og terrengløping som i alle andre villmarksidretter. Direkte mot kroppen sørger et tettsittende fuktighetsledende lag for et tørt kroppsklima. Utenpå dette har man eventuelt en løpetrøye og så beskytter løpejakken mot vær og vind. Jakkenes størrelser og snitt er tilpasset de enkelte bruksområdene. En lett vindjakke for løping har et mer tettsittende snitt, siden det ikke er så ofte den må kombineres.

Andre praktiske detaljer på løpejakker

Senest etter de første kilometerne vil du merke om en løpejakke er godt laget. Forstyrrer den løperen i bevegelsene? Har jakken en lomme for nøkkelknippe? Holder ermene seg i riktig posisjon og er nyreområde beskyttet? Dette er små, men meget viktige detaljer. Andre behagelige ting er gode linninger med tommelhull, en myk krage med hakebeskyttelse og et hull for hodetelefoner. Dette gjør lange økter mer behagelig. Løpere som spesielt er ute etter å nyte turen og opplevelsen, setter pris på materialer som ikke rasler. Er man ute i all slags vær, er en modell med avtagbare ermer tingen. Vips så har løperen fått en lett løpevest. Slik kan man legge ut på tur på blåsete dager med en optimalt beskyttet overkropp, uten å bli overopphetet.

€ 5 straks
For din neste bestilling
Nei takk.

Vær oppmerksom på at vi bruker informasjonskapsler for å forbedre bruken av dette nettstedet. Hvis du surfer videre på siden, godtar du bruken av informasjonskapsler.