Gassboks - drivstoffet for turkjøkkenet

Er du underveis på tur, fjelltur eller telttur og har med deg en gassbrenner eller en gasslampe, da trenger du den passende gassboksen til turbruk. Når du planlegger turen og skal handle inn må du sjekke ut de forskjellige systemene. For ikke alle kan kombineres med hverandre.

Det finnes to forskjellige typer gassbokser for brennere: ventilbokser og punkteringsbokser

  • Ventilbokser skrus direkte på brenneren. Ventilgjenge sitter på boksen og kan kun åpne seg dersom tilkoblingen er skrudd på. Det betyr at man ved transport kan ta ventilboksen av brenneren. Turkjøkkensystemet kan så demonteres, kan pakkes slik at det tar mindre plass og fordeles på flere ryggsekker når man går.
  • Punkteringsbokser har ingen ventil, men en fordypning der en pigg på brenneren stikkes inn. Boksen må være helt tom når den demonteres for ellers vil gassen lekke ut. Dersom man ikke trenger brenneren før neste telttur, vil gassen med tiden lekke ut dersom man bruker et system med punkteringsboks. En viktig fordel med punkteringsbokser er tilgjengeligheten. De er mye brukt, du får tak i de også i avsidesliggende områder og det er flere produsenter som tilbyr de.

Hvilken gass er i flasken?

I tillegg til selve gassbrenneren spiller også typen gass man bruker en rolle når man skal kjøpe inn utstyr. Det vanlige er propan- og butangass, men avhengig av hva slags tur man er på, er fyllmengden og brennetiden forskjellig.Store gassbokser er ofte gunstigere i pris, men størrelsen er ikke en fordel når det gjelder Fast & Light bruk. Primus, Edelrid, Optimus, Jetboil og MSR tilbyr bokser til sine meget pålitelige og godt gjennomtenkte gassbrennere og gasslamper.

€ 5 straks
For din neste bestilling
Nei takk.